Ученици от Септември стават посланици  на здравето. Три проекта на СУ

...
Ученици от Септември стават посланици  на здравето. Три проекта на СУ
Коментари Харесай

Ученици от Септември стават посланици на здравето

Ученици от Септември стават посланици  на здравето. Три плана на СУ „ Христо Ботев ” – град Септември вземат участие в Национален училищен конкурс „ Посланици на здравето ”
За националния конкурс утвърждение получиха пет плана от област Пазарджик.От тях три плана са на СУ „ Христо Ботев ” – град Септември. Първият е „ Здрав дух в крепко тяло! ” за учениците от IIIбклас и IIIв клас, с ръководители Елка Каравеликова и Елена Сестримска. Вторият е „ Здравословно хранене и спорт – задачата допустима! ” за учениците от Vа клас и VIа клас, с ръководители Недялка Спасова и Любка Попова. Третият план е наречен „ Аз, знанието и творчеството против алкохолизма и тютюнопушенето! ” за учениците от IX, X и XI клас, с ръководители Галина Дишкова, Вили Димитрова и Регина Карталова. 
Целта на реализирането на тези планове е посредством интензивно присъединяване на учениците в разнообразни интерактивни действия да се образува вярно отношение към здравословния метод на живот.
Третокласниците създадоха брошура със здравословни предписания и подготвиха здравословни сандвичи, салати и предястия. 
Учениците от Vа клас и VIа клас се срещнаха със експерти от РЗИ – град Пазарджик, които им обясниха съществени системи за здравословно хранене и нуждата от верен двигателен режим. 
Учениците от IX, X и XI клас организираха среща със експерти от РЗИ – град Пазарджик по тематиката „ Влияние на алкохола и тютюнопушенето върху организма на индивида ”, по време на която участваха в демонстрации с дрегер, „ пушеща ” кукла и съревнование по централизация с алкоочила. Направиха галерия от постери с предписания за безалкохолни коктейли и организираха съревнование за най-хубав безалкохолен коктейл. Гости бяха родители, а журито беше от дванадесетокласници.
През месец март трите класа проведоха съревнование между тях за разработване на постери по тематиката „ Аз зная последствията от тютюнопушенето ” и макети на бял дроб на пушач и непушач. Младите хора с готовност се включиха в ролева игра „ Откровено за и срещу ограничение на използването на алкохола и цигарите ”, в която коментирахазаконовите ограничения за понижаване на използването на алкохола и цигарите и другите гледни точки към казуса. Изработиха и постери на тематика „ С комизъм против тютюнопушенето и алкохолизма ”.
През месец май предстоят последните действия по някои от плановете. Продуктите от плановете – постери, макети, осведомителни табла, флаери, анкети, сюжети на надпревари и ролева игра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР